اصحاب ع المنتدي جامعة بنها
عزيزى الزائر يرجي عليك التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
او الدخول اذا كنت عضو فى المنتدى
شرط ان تكون معنا بجامعة بنها

الكشك المصري

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل

الكشك المصري

مُساهمة من طرف megooo في الإثنين مايو 04, 2009 4:32 pm




واوووواوووو بقي كشك بس اية عجب







وقت الطهي: 15 دقيقة

المقادير: 1


لتر شوربة (دسمة مثل شوربة البط)
1 كوب لبن حليب أو زبادي
بصلة مفرية
سمن لتحمير البصلة
دقيق يكفي لعمل عجينة لينة سائلة

التحضير:


1- يوضع اللبن في سلطانية ويضاف له الدقيق تدريجيا حتى تتكون عجينة لينة نوعا وتترك حتى تخمر قليلا.


الطبخ


1- تغلى الشوربة ثم تضاف إليها العجينة اللينة مع التقليب السريع ثم تهدأ النار ويستمر في التقليب حتى يغلظ قوامه.
2- تعمل التقلية من البصل بتحميرها في السمن حتى تصفر ثم نضيف السمن المتخلف فقط إلى الكشك ويقلب جيدا.
3- يغرف الكشك في أطباق شبه مسطحة ويجمل الوجه بالبصل المحمر.

المعالجة: إذا حدثت كلاكيع أو تكتل أثناء العمل تضرب بالمضرب ثم تصفى قبل إضافة السمن
.



avatar
megooo

عدد المساهمات : 290
السٌّمعَة : 2
تاريخ التسجيل : 16/03/2009
العمر : 26
الموقع : فى الدنيا

http://AS7AB.ALAMONTADA.COM

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: الكشك المصري

مُساهمة من طرف emo nights في السبت مايو 09, 2009 12:19 pm

ههههههههههههههههه لا ده صعب اوى ع فكرة انا هبقى اعزم نفسى عندكو او عند اى حد بس ميكونش معمول بشوربة البط دى بتكتم ع نفسى تقيلة اوى مشيها ماجى احسن

emo nights

عدد المساهمات : 4
السٌّمعَة : 1
تاريخ التسجيل : 01/05/2009

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: الكشك المصري

مُساهمة من طرف megooo في السبت مايو 09, 2009 1:25 pm

ماشى زى ما تحبى ههههههههههههههه
avatar
megooo

عدد المساهمات : 290
السٌّمعَة : 2
تاريخ التسجيل : 16/03/2009
العمر : 26
الموقع : فى الدنيا

http://AS7AB.ALAMONTADA.COM

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى